Antwoord op de

meest gestelde vragen

Corona maatregelen

Welke maatregelen worden er toegepast nu met corona?

In de praktijk wordt met de nodige, door de overheid gestelde maatregelen rondom corona rekening gehouden. Dit betreft

* Ik was mijn handen steeds goed voor en na elke praktijkbezoeker

* De massagedoeken worden bij elke massage verschoond

* De ruimte wordt goed geventileerd

* Voorafgaand aan de massage voer ik een korte gezondheidscheck uit. Dit komt neer op het doornemen van een korte vragenlijst als check dat er geen klachten bestaan die coronagerelateerd zijn

De massage kan plaatsvinden indien bij ons beide geen sprake is van koorts, neusverkoudheid, benauwdheid, en/of hoesten

De maatregelen zijn terug te vinden op Handreiking: Veilig werken bij contactberoepen

Bereikbaarheid

Hoe zit het met parkeren?

Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Bij aankomst zal ik je kenteken invoeren bij parkeren in Leiden, dan heb je geen parkeerkosten.

Als je zelf zorg wil dragen voor de kosten van het parkeren gaat dat via mobiel parkeren. In Leiden gelden alle aanbieders van mobiel parkeren. De zone heeft nummer 7105. De kosten bedragen €2,20 per uur, van maandag tot en met zaterdag 9:00 – 19:30 u.

Je kunt eventueel ook bij de parkeermeter betalen (€2,20 per uur). De dichtstbijzijnde parkeermeter bevindt zich in de Franchimontlaan. Dat is vanaf de praktijk het lange deel van de straat uitlopen, dan links de Beijerincklaan in, en daar aan het einde links. Gemeente Leiden hanteert kentekenparkeren. https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/werkzaamheden-in-leiden/mobiliteit-in-leiden/kentekenparkeren/

Over de praktijk

Welke betalingsmethoden zijn er?

Je kunt contant betalen of het bedrag (ter plekke) overmaken. Ik kan je ook een tikkie sturen. Pinnen is nu nog niet mogelijk. Dat ligt wel in de planning voor de toekomst.

Waar kan ik een massagebon aanschaffen?

Massagebonnen zijn af te halen aan de praktijk, of je krijgt ze digitaal toegestuurd, na betaling van het door jou gekozen bedrag.

Als je de naam van de Gelukkige doorgeeft, wordt de bon op verzoek persoonlijk gemaakt.

Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht?

Ik hoop uiteraard van harte dat ik alle bezoekers goed en naar tevredenheid kan helpen. Maar mocht je onverhoopt onvrede hebben over mij of mijn werk, dan kun je terecht bij de klachtenregeling van de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmasseurs) waar ik bij ben aangesloten.

Informatie over het stappenplan is te vinden op: NGS klachtenregeling

Over de massages

Ontspanningsmassage voor wie?

Voor jou, als je dit herkent

· Het is druk of spannend in je leven

· Je zit niet lekker in je lijf

· Je wil je lichaam bewuster voelen, er meer contact mee hebben

· Je hebt behoefte warm en respectvol aangeraakt te worden

· Je wil het stil laten worden van binnen

· Je zou graag betere gronding voelen

· Je voelt verlangen meer te ervaren wie je in Essentie bent

· …………….

Hoe gaat de massage in z’n werk?

Je wordt gemasseerd op een massagetafel. Op koude dagen is deze voorzien van een electrische warmtemat. In de massage worden de vooraf besproken accenten meegenomen van de lichaamsgebieden die vooral aandacht behoeven. Hierbij worden verschillende massage technieken gebruikt, al naar gelang wat intuïtief in het moment ingegeven wordt. Uiteraard kun je hier tijdens de massage altijd iets aan veranderen als dat voor jou beter voelt. Evenzo met meer/minder druk. Je bent sowieso welkom aan te geven als je in de loop van de massage merkt dat bepaalde lichaamsgebieden meer tijd nodig hebben. Dan staan we daar wat langer bij stil.

De oliemassage is helemaal bloot. Maar natuurlijk mag je ondergoed of meer kledingstukken aanhouden indien je je daar meer bij op je gemak voelt. Het gaat om waar jij het beste mee ontspant. Je ligt onder een massagedoek, waarbij alleen het gebied dat gemasseerd wordt open ligt. Voor de oliemassage wordt verwarmde olie gebruikt. Indien alleen

dynamische massage (holistic pulsing), of polariteitsmassage plaatsvindt, kan dat op de kleren.

Geslachtsdelen worden niet meegenomen in de ontspanningsmassage. (Billen en borsten wel tenzij je aangeeft dat je dat niet wil).

De massage is in stilte, voor de beste dieptebeleving, behoudens de communicatie die nodig is om de massage te finetunen op jou. Maar natuurlijk ben je van harte welkom tijdens de massage iets te delen over je ervaring in dat moment. Dat kan zelfs heel ondersteunend zijn aan je ervaring en het effect van de massage.

Na de massage lig je nog een tijdje na, om de werking optimaal te laten inzakken. Als je dan rustig van tafel bent gekomen drinken we nog wat water of thee, en is er gelegenheid iets te delen over wat je ervaart of ervaren hebt, als dat fijn voelt.

Welke voorbereidingen moet ik treffen?

Het is fijn als je gedoucht hebt voor aankomst. Haren wassen mag natuurlijk ook, maar is misschien niet zo zinvol, aangezien er met olie gewerkt wordt. Verder zijn alle benodigdheden aanwezig in de praktijk.

Welke effecten kan ik verwachten van de ontspanningsmassage?

Massage ontspant lichaam en geest, en zorgt er voor dat energie beter doorstroomt. Het zelfgenezend vermogen wordt groter. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam en geest, en mensen voelen zich vaak weer meer één, of een geheel. Dit heeft een algemene helende werking, zoals dat stress en allerlei fysieke kwaaltjes kunnen verminderen. Fysiek worden er afvalstoffen losgemaakt en massage bevordert de afvoer ervan. Regelmatig ook ontstaat er een soort helderheid in je hoofd (omdat de drukte tot rust komt). Het kan je ook bewuster maken van en nieuwsgieriger naar je lichaam en wat daar allemaal leeft. Het effect is in de regel dat mensen zich na de massage stil en ontspannen voelen, en lekker in hun lijf.