Kom meer te weten

Over Diane

Leuk dat je hier bent. Op deze pagina wil ik graag meer vertellen over mezelf. Hier kun je onder andere meer lezen waarom ik begonnen ben met mijn praktijk en wat mijn kijk op het geven van massage is.

Diane de Beer 20200705-261-Obreenfoto_OBR7970

Achtergrond

Ik houd zo van massage, want zij is direct, eerlijk, en bewoond door compassie.

Heerlijk, en vervullend, om met aandacht zo dichtbij een ander mens te mogen zijn. En met lichaamswerk te faciliteren, bij te dragen, dat mensen in hun rust komen, hun thuis, in hun helderheid. Zich intiem voelen met zichzelf, en meer in balans.

Training
Mijn training in massage begon met een training in Klassieke Massage in 1997, bij het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde. Hierna heb ik in eigen kring gemasseerd.
Pas veel later, toen ik me in 2018 ben gaan trainen in Integratieve Massage - Ontspanningsmassage, kwam het besluit een professionele ommezwaai te maken en een massagepraktijk te starten.
Mijn praktijk – Cridhe Massage, is sinds januari 2020 officieel.

Daarnaast bevind ik me op een pad van zelfontplooiing als mens. Deze reis in bewustwording met training in zelfonderzoek en -ontwikkeling begon in 1995. In de loop der jaren heb ik diverse training doorlopen, waarvan de belangrijkste zijn Danstherapie aan de Hogeschool in Enschede, Sacred Circle Dance in Engeland, Counselling en Coaching bij het ACC, Reiki I in Vianen, en heb ik veel geleerd van het assisteren bij groepen voor zelfontplooiing.

Werkzaamheden
Naast het masseren in m’n eigen praktijk Cridhe Massage, ben ik ook werkzaam als masseur in het bedrijfsleven met de Dynamische Massage (uit het Holistic Pulsen). Deze laatste massagevorm kun je zien als een alternatief op de stoelmassage; een diep ontspanmoment tussendoor op de werklocatie.
Zie voor meer info hierover ‘Ontspanning met massage op de werklocatie’ (momenteel nog onder constructie)

Afgestemde aanraking; zo simpel, zo basaal, zo wezenlijk, en zo doeltreffend.

Mijn visie

In mij leeft een enorme passie bij te dragen aan het ontwikkelen van ons als bewuste mensen. In wezen zijn we Bewustzijn, een constante Essentie, waar in onze menservaring een veranderlijk lichaam en mind aan verbonden zijn. Onze essentie zijn we al, altijd. Maar doordat lichaam en hoofd, en onze ervaringen in de wereld zo’n aandacht kunnen opeisen, raken we nogal eens ver af van de ervaring van onze wezenlijke realiteit. Wij mensen kunnen elkaar wel een handje helpen om de afleidende ruis te doen ontspannen. Hier zijn veel vormen in.
Massage is een vorm die zich daar bij uitstek voor leent, juist omdat het werkt op de verschillende lagen tegelijk, die we als mens bij ons dragen.

Massage helpt loslaten van ballast, zowel fysiek, als emotioneel en mentaal. En dan kan er weer beter doorstroom plaatsvinden, in lichaam en mind. En dat is wat ons levendig doet voelen, energiek. Ons in contact brengt met de blijheid vanbinnen. In contact brengt met de laag van rust, en eenvoud. En een vanzelfsprekend vertrouwen.

Graag en met dankbaarheid draag ik op deze manier bij aan een ontspannen wereld met ontspannen mensen. Waar eenieder vanuit verbinding met zijn of haar essentie, en vanuit zijn kwaliteiten, z’n eigen unieke leven leeft.

Diane de Beer 20200705-267-Obreenfoto_OBR7976