Ontdek

De massages

Graag vertel ik je meer over hoe de massages in zijn werk gaan.

Het verloop van een massage

is geen vast programma in het verloop van de massage. Deze wordt steeds afgestemd op wat jij aangeeft waar aandacht nodig is, en waar mijn handen mij heen leiden. Op geslachtsdelen vindt geen massage plaats.

Over het algemeen beginnen we met een afstemming van hoe je erbij zit. Dit werkt al openend naar de massage. De massage bestaat meestal uit een mix van massagevormen, al naargelang wat dienend is aan jouw ontspanning.

De oliemassage vindt altijd op de blote huid plaats. Andere vormen die ik toepas – dynamische massage en polariteitmassage – kunnen eventueel op de kleren gedaan worden, als ze los van de oliemassage gegeven worden.

Tijdens de massage kan het fijn zijn, en aan herstel bijdragen, om af en toe iets te verwoorden van wat je ervaart. Vooral als er een beleving opkomt in je gewaarwording die het vraagt om ruimte aan te geven. Dit kunnen emoties zijn, (oude) overtuigingen, fysieke sensaties, of herinneringen. Ons lijf is sterk verbonden met alle ervaringen die we in ons leven hebben opgedaan. Doordat je lijf aangeraakt wordt, en door er met aandacht bij te zijn, kunnen ervaringen, of herinneringen weer wakker worden. Je bent welkom hier uitdrukking aan te geven, wat in woorden kan, maar ook in geluid, beweging, of een gebaar. Dit verdiept het ontspannen, in je gemoedstoestand, en in je lijf. Soms voelt het ook fijn om de massage in stilte te beleven, en er achteraf eventueel iets over te delen als je wil. Allebei de vormen zijn welkom.

Na de massage heb je tijd om uit te liggen, en het effect van ontspanning dieper in je systeem te laten zakken. Daarna is er nog tijd om wat water of thee te drinken. Water drinken zal de uren daarna belangrijk blijven regelmatig te doen, om de afvalstoffen en ballast die vrij gekomen is, af te voeren uit je systeem.

Na afloop van de massage voelen mensen zich, naast ontspannen, veelal opgeruimd, en doorstroomd. Het is dan ook aan te raden om geen activiteit direct na de massage te plannen die grote fysieke en/of geestelijke inspanning vergen. Je systeem heeft nog enige tijd nodig, om de effecten van de massage te verwerken. Rustig aan doen voorkomt lichamelijk ongemak als hoofdpijn. Bovendien kan de ontspanning met het rust nemen dieper zijn uitwerking hebben.

De massages

Om het hele lichaam te masseren trekken we 1 tot 1 ½ uur massagetijd uit. Hierbij kun je nog steeds aangeven waar eventueel extra aandacht nodig is (buik, rug, enzovoort). Het fijne van een hele lichaamsmassage is dat je jezelf nog meer als een geheel gaat ervaren. Niet alleen je hele lichaam als geheel, maar ook de verbinding van jou met Jezelf. Die wie je bent onder de lagen van ideeën, en onder de lagen van lichamelijke en mentale beperking.

Bij een massage van 1 ½ uur kunnen we jouw lijf in het geheel net wat meer aandacht geven dan in een uur, of wat langer stilstaan bij een specifiek gebied. We bespreken van tevoren wat er nodig is, en hoe lang de massagetijd zal zijn. Als je tijdens de massage voelt dat een ander gebied meer aandacht nodig blijkt te hebben, kun je dit altijd aangeven. Fijn om de massage zo helemaal op jou te kunnen afstemmen.

Bij een deelmassage besteden we aandacht aan een specifiek deel van je lichaam, zoals rug en/of nek en schouders. Maar ook kan het fijn zijn een uitgebreide voetenmassage te ontvangen, of op gezicht en hoofd.

Ook een buikmassage is een aanrader. In dit kwetsbare deel van ons lijf huist zo veel gevoel, emotie, wat letterlijk verstopt kan gaan zitten. Hier zacht en met aandacht aangeraakt worden kan fysieke, en oude emotionele ballast weer in beweging brengen, en afvoeren. Ook kracht zit in ons buikcentrum. Een buikmassage helpt je om hier weer meer mee in verbinding te komen. Dan komt jouw kracht beter tot je beschikking.

Deelmassages beginnen bij ½ uur, en kunnen naar keuze tot 1 ½ uur duren.

Als introductie naar mijn massages, wordt op de eerste massage 50% korting berekend!

Betaling graag contant, of ter plekke via overmaken. Kan ook per tikkie.

Er is (nog) geen mogelijkheid tot pinnen.

Indien genoemde prijzen een probleem vormen ten opzichte van je budget, dan graag overleg. Ik kijk graag mee wat voor jou haalbaar is.

 

MassageBon

Als je iemand een héérlijk en ontspannend cadeau wil geven, is een massagebon een goede mogelijkheid. Massagebonnen zijn af te halen aan de praktijk, of je krijgt ze digitaal toegestuurd, na betaling van het door jou gekozen bedrag. Indien je de naam van de Gelukkige doorgeeft, wordt de bon op verzoek persoonlijk gemaakt.

 

Massage met overnachting

Vaak ervaren mensen na een massage dat het zo heerlijk zou zijn als ze direct hun bed in konden rollen. Bij Cridhe Massage is dat mogelijk! In de massageruimte staat dan vooraf al een comfortabel tweepersoonsbed klaar, waar je na de massage fijn in kunt uitliggen. Doezelend kun je de uitwerking van de massage zo dieper op je in laten werken. Een prachtige voorbereiding op een nacht met een goede diepe slaap.

De massageruimte bevindt zich in een vrijstaand huisje in de tuin, waar je helemaal je eigen ruimte hebt.

’s Ochtends krijg je een ontbijt in het huisje. De uiterlijke vertrektijd daarna is 9:30 u.

Ook leuk om met z’n tweeën te doen. Dan beginnen we vroeg in de avond, om 19:00 u met de eerste massage. Rond 22:30 u is de laatste massage klaar (bij massages van 1  1/2 uur). Terwijl de één gemasseerd wordt, kan de ander rustig relaxen, lezen, mediteren, of zelfs al gaan slapen.

Als je de tijd hebt, kun je de volgende dag Leiden in. Genoeg te zien in deze leuk oude stad, vol met musea, hofjes, grachten, en terrassen. Het centrum is 15 minuten lopen van de praktijk.

De meerprijs voor een overnachting bij een massage is € 60 per persoon.